Θετικη ενεργεια και φενκ σουι για το παιδικο δωματιο των μικρων μας αγγελουδιων

Η οικογένεια σας μεγαλώνει με ένα ακόμα μέλος; Καλώς να το δεχτείτε! Μέσα στην αναμενόμενη χαρά σας αρχίζετε και κάνετε όνειρα για τον μικρό θησαυρό που σε λίγο καιρό θα κρατάτε στην αγκαλιά σας. Όχι άδικα. Ο ερχομός ενός παιδιού πρόκειται για ένα θαύμα στη ζωή σας. Έτσι θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στον παιδικό χώρο που θα ζήσει και θα αναπτυχθεί ο μικρός σας θησαυρός. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να διακοσμήσετε το δωμάτιο του με προσοχή.

Βασική προϋπόθεση για να έχει το παιδικό δωμάτιο θετική ενέργεια είναι να έχετε εσείς πολύ καλή διάθεση όταν το διακοσμείτε. Αυτό από μόνο του θα φέρει καλή ροή ενέργειας!

Θα πρέπει να προσέξετε να μην έχετε συσκευές που εκπέμπουν ακτινοβολία όπως ρούτερ ή κινητά τηλέφωνα. Επίσης θα πρέπει να μην έχετε κοντά στο μωρό σας το σύστημα ενδοεπικοινωνίας που ίσως να χρησιμοποιείτε για να ακούτε το κλάμα του. Όλα αυτά αφαιρούν θετική ενέργεια και μπορεί να κάνουν το μωρό σας ανήσυχο.

Διαλέξτε χρώματα απαλά σε παστέλ αποχρώσεις, ροζ, γαλάζιο αλλά και συνδυασμούς χρωμάτων με πορτοκαλί, λιλά ή κίτρινο, αρκεί να είναι σε απαλές αποχρώσεις. Μη γεμίζετε το δωμάτιο υπερβολικά με πράγματα ή έπιπλα. Τοποθετείστε τα έτσι ώστε να μπορείτε να κινείστε ελεύθερα και να μην «σκουντουφλάτε» πάνω σε πράγματα ή έπιπλα. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε την κούνια μακριά από την πόρτα, ώστε όταν κοιμάται το μωρό να δέχεται τις θετικές ενέργειες που υπάρχουν μέσα στο δωμάτιο και όχι τις αρνητικές που μπορεί να έρχονται απέξω.

Tο ξύλο υπερέχει σε σχέση με το σίδερο για αυτό και να προτιμήστε η κούνια ή το κρεβατάκι του μωρού να είναι φτιαγμένα από αυτό. Αν έχετε τη δυνατότητα επιλογής ή κατασκευής προτιμήστε και το πάτωμα να γίνει ξύλινο αντί για πλακάκι, μάρμαρο ή μαρμαρίνη. Το φως στο δωμάτιο θα πρέπει να είναι άσπρο αλλά να μην είναι δυνατό…

Φτιάξτε το με αγάπη και ενθουσιασμό, διακοσμήστε το λιτά και το μικρό σας αγγελούδι θα αναπτυχθεί τόσο γρήγορα όσο δεν φαντάζεστε!